Risottoballetjes in filodeeg

Risottoballetjes in filodeeg

Ingredienten:
200 g risottorijst
1 uitje
1 teentje knoflook
1 klein preitje
½ zakje nasigroenten
200 g meelwormen.

Zet de nasigroenten in de week. Was de rijst, snipper het uitje, maak de knoflookteen schoon en pers deze fijn, snijd het preitje in zeer dunne korte reepjes. Verhit de olie, fruit het uitje en knoflook aan, voeg de gewassen rijst toe en fruit deze mee aan. Voeg steeds een scheutje hoog op smaak gebrachte groentebouillon toe en ook de nasigroenten en de prei. Bak de geblancheerde meelwormen krokant in weinig olie. Als de rijst gaar is voeg je de roomboter, de meelwormen en de kaas toe en laat de risotto nog 20 minuten staan. Snijd de filoplakjes in 4 vierkantjes, leg er twee op elkaar (ster vorm) Doe er een balletje rijst op en vouw de punten bij elkaar (evt extra plakken met bloempapje) Bakken in frituur of bakken op een bakplaat in de oven. Serveer met loempiasaus.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers op de volgende wijze: