Insectensnack snel in super

 BREDA –  Sprinkhaan, meelworm, krekels en bijen zijn – als het aan de Nederlandse insectenkwekers ligt – op korte termijn te vinden in de schappen van de supermarkt

De kwekers ontwierpen samen met de Agrarische school in Den Bosch snacks met insecten die horeca en winkelschap moeten veroveren. “We gaan voor een kwaliteitssnack, we willen niet in de hoek van de frikandellen terechtkomen”, zegt Marian Peters van de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers. Albert Heijn is ook al benaderd ‘maar daar is men nog een beetje huiverig’, aldus Peters in BN/De Stem. “Maar je proeft de ambachtelijkheid. Zo vies zijn ze niet, hoor.”

De snacks bestaan niet uitsluitend uit insecten. Kipgehakt vormt de basis van de ‘bugnugget’ en het ‘bugsballetje’. In de eerste snack is bovendien meelwormenpesto verwerkt en de tweede bevat gemalen meelworm.

Peters wil de insecten ook in kookboeken zien te krijgen. “Het ontbreekt nog aan creativiteit. De thuiskok weet niet wat hij ermee moet doen. Maar als de buurman ermee begint, ga jij het ook proberen.”

bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/6727072/___Insectensnack_snel_in_super___.html

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: