Mueslibar met meelworm wint verkiezing!

ANP-bericht 19 mei 2010

Mueslibar met meelworm wint verkiezing

 DEN HAAG (ANP) – Een mueslibar met meelwormen is dinsdagavond door het publiek uitgekozen tot smakelijkste insectensnack. De zoete mueslibar was favoriet boven de hartige bitterbal en de bugsnuggets. De verkiezing van het lekkerste insectenhapje was georganiseerd door de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers (Venik) en hoogleraar entomologie Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit.

Dicke hield in Den Haag een lezing over de toepasbaarheid van insecten en met name over de voedingswaarde en de smaak van sprinkhanen, torren, meelwormen en maden. Volgens hem stormde de bomvolle zaal in de pauze op de gratis insectensnacks af. ,,We hadden de insecten nog een beetje onherkenbaar gemaakt om de mensen niet teveel af te schrikken, maar veel mensen vonden het jammer dat ze geen hele worm of sprinkhaan konden proeven”, aldus Dicke, die zelf de mueslibar ook het lekkerst vond.

Venik is in onderhandeling met een supermarktketen die de meelwormenreep wil gaan verkopen. Als dat doorgaat, ligt de mueslibar over ongeveer een jaar in de schappen. Venik levert al diverse beesten aan een horecagroothandel, die ze voornamelijk verkoopt aan restauranthouders. Op de site van Venik zijn enkele insectenrecepten te vinden.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: